Nyheter

Vintern är slut (förhoppningsvis) och med den pulkasäsongen, det är alltså hög tid att plocka in sin pulka. Pulkor förvaras, liksom andra personliga tillhörigheter, i eget förråd.

Sedan den 1 januari 2023 är det obligatoriskt för alla hushåll, kontor och övriga verksamheter att samla in sitt matavfall separat. Kravet gäller sedan tidigare för restauranger, storkök och andra verksamheter med matservering.

Rum för matavfallssortering nås från gården vid valvet mot Åsögatan närmast Nytorgsgatan. Genom att matavfallssortera hjälper du till att göra Stockholm till en fossilbränslefri stad, samtidigt som du hjälper föreningen att spara pengar genom lägre avgift för sophämtning. 

Om du upptäcker något i fastigheten som har gått sönder är det viktigt att du felanmäler. Du behöver inte ta reda på om någon annan redan har felanmält.  

Kontaktuppgifter för felanmälan 

Fastigheten - Fastighetsägarna AB, ansvarar för fastighetsskötsel. Du kan felanmäla allmänna utrymmen både ute och inne. Du kan även felanmälan gällande den egna lägenheten.  
Tel: 08-617 76 00 , måndag - torsdag: 07.00-17.00, fredagar: 07.00-16.00  

Akuta fel utanför öppettiderna: 08-657 64 50 
E-post:   

Hissar - Felanmälan görs direkt till Trygga Hiss, tel: 08-798 92 00 öppet dygnet runt.  

Dörrautomatik - Felanmälan på de automatiska dörröppnare som finns pga. tillgänglighetsanpassning i vissa portar görs direkt till företaget Tormax. Tel: 08-36 54 00.  

Den intresserade har säkert snappat upp att föreningen nu tillhandahåller möjligheten att uppgradera sin garageplats till laddplats. Om du är intresserad av att dra igång din laddbox, eller om du vill ha en laddbox till din garageplats, vänligen här av dig till styrelsen. Extra kostnad för laddplats är 200 kr/månaden plus avgift till leverantören CaCharge för förbrukad el. 

Som ni säkert har sett så har vi röjt upp och rensat i ena hörnan av gården för att få det lite finare. Det samlades en del skräp där och murgrönan utgjorde ett bra gömställe för råttor. 

På gården har vi under en tid haft stationer med bekämpningsmedel mot råttor utplacerat. Anticimex har varit här och kontrollerat stationerna. Deras bedömning är att de råttor som lever i närheten nu är borta. Om du ser en råtta springa över gården, felanmäl så att Anticimex kan placera ut nytt bekämpningsmedel.  

Andra förbättringsåtgärder som vi gjort på gården under hösten är att trasiga stolpar och plankor runt lekplatsen har bytts ut, markplattorna i valven har tvättats och träd har beskurits.  

Vi vill samtidigt passa på att påminna alla om att plocka undan cyklar, pulkor och andra leksaker efter lek och vara respektfulla med ljudnivån på sena kvällar och nätter.